Κρίσιμα για το τιμόνι, το σταμάτημα και τη σταθερότητα, τα αμορτισέρ είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα ασφαλείας του οχήματός σας. Όπως πολλά εξαρτήματα, τα αμορτισέρ μπορούν σταδιακά να φθαρούν κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας του οχήματος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η φθορά των αμορτισέρ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την άνεση, αλλά πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν επίσης να θέσουν σε κίνδυνο το χειρισμό και το φρενάρισμα του οχήματός τους. Η επιθεώρηση αυτών των κρίσιμων για την ασφάλεια εξαρτημάτων ελέγχου οδήγησης σε τακτική βάση σας βοηθά να έχετε τον έλεγχο του οχήματός σας και τους επιβάτες σας πιο ασφαλείς.

Κάθε πόσα χιλιόμετρα χρειάζονται αλλαγή τα αμορτισέρ του οχήματός μου;

Το σύνολο των κατασκευαστών αμορτισέρ συνιστούν την αλλαγή τους κάθε 50.000 km. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη φθορά της ανάρτησης. Οι βασικότεροι είναι ο τρόπος οδήγησης και το οδόστρωμα που κινείται το αυτοκίνητο. Σε γενικές γραμμές, μία ανάρτηση διατηρεί περίπου πέντε με έξι χρόνια ή για 80.000 χλμ. τα χαρακτηριστικά που είχε όταν ήταν καινούργια. Φυσικά αν ο δρόμος που κινείται το αυτοκίνητο είναι κακός με πολλές λακκούβες ή αν το όχημα κινείται και σε χώμα, τότε προφανώς και η διάρκεια ζωής της ανάρτησης μειώνεται δραματικά.

Πώς καταλαβαίνω ότι τα αμορτισέρ μου χρειάζονται αλλαγή;

  1. Πιθανή αλλαγή συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στις στροφές
  2. Μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος
  3.  Νιώθουμε πως το αυτοκίνητό μας έχει “τάσεις πλεύσης”
  4. Θόρυβος και κραδασμοί περνούν στην καμπίνα

αλλαγή αμορτισέρ